זוכרים את המפגש שלנו עם שלי יחימוביץ לפני מספר שבועות?? דברנו על קווים אדומים… אז שלי חושבת שהחוקה החדשה המוצאת היא חציית קו אדום!
שלי מפרסמת באתר שלה את טיוטת החוקה החדשה המוצאת למפגלת העבודה. ניתן לעיין בטיוטה כאן http://www.shelly.org.il/files/CCF26052009_00011.pdf וטוענת טענות קשות לגבי ההצעה.
הנה תקציר דבריה –
טיוטת החוקה שלפניי, סותמת את הגולל על מפלגת העבודה כמפלגה דמוקרטית, אידיאולוגית, שורשית – והופכת אותה למחנה צבאי שרק שני ערכים מקודשים בו: משמעת בכפיה, ונאמנות מוחלטת וחסרת סייג ליו"ר.
חוקה זו הופכת את המפלגה לנחלה פרטית ובלעדית של אדם אחד: יו"ר המפלגה אהוד ברק, מנציחה את כהונתו, מעניקה לו כוח חסר רסן בלא כל איזונים ובלמים, חוסמת במכוון כניסת מועמדים מבחוץ להתמודדות על ראשות המפלגה (ונפטרת ממתמודדים בפוטנציה מבית), ומשליכה בבושת פנים ככלי אין חפץ את 60 אלף מתפקדינו הנאמנים אשר דבקו בנו גם בזמנים קשים.
אתם מבקשים להפוך את המפלגה שהיתה דוגמא ומופת בדמוקרטיה שלה, ובמודל הפריימריס שמפלגות אחרות העתיקו ממנה – למפלגה זהה לישראל ביתנו בשלטון היחיד שהיא מבקשת להשליט. לכוח המוחלט המוענק ליו"ר אין אח ורע בשום מפלגה דמוקרטית בישראל ובעולם.
אני כותבת זאת בצער ובכאב..
ניתן לקרוא את מלוא הגבוה של שלי כאן http://www.shelly.org.il/files/260509.pdf
מה אתם אומרים???
[ג"נ – עזבתי את העבודה והתפקדתי למימד אחרי הפריימריס]
אריק, הפרשנות שלך מוטעית ובגדול
המשמעות של קו אדום אינה נמדדת בחריפות המלים הקשות ובכמותן, בטח לא אצל יחימוביץ'. לפי קריטריון זה, התקציב של ביבי כבר מזמן מעבר לקו האדום ושלי אמורה להימצא לפיכך מחוץ לקואליציה.
"קו אדום" תיאורטי במקרה הנל היה אילו שלי היתה אומרת שאם מחנה המתנגדים לשינוי החוקה יפסיד היא לא תישאר במפלגת העבודה אלא תצטרף למבקשים להקים סיעה נפרדת (דבר שעשוי להוביל להדחתו של ברק מתפקיד שר הביטחון כי יהיו לו 8 חכים לתרום לממשלת ביבי, ויעלון-סילבן-מרידור יעשו מזה מטעמים)
כפי שזה נראה כרגל המאבק על החוקה יהיה עוד אחד מעשרות מאבקים אידיאולוגיים בהם שלי וכמותה פינס יימצאו בצד המתנגד, יוצא חוצץ, מארגן התנגדות אך בסוף מקבל בחמיצות את דין התנועה וחוזר לענייניו: החקיקה הס"ד (תחום שבו היא ראויה לכל שבח!)
התנהלות פוליטית כזו לא מאפשרת בניית חלופה לברק (ויש לזכור מי הכריעו את הכף לטובתו – פינס ויחימוביץ') אלא רק מקדמת אישית את שניהם, להיראות קצת יותר טובים וראויים מפואד ובוז'י.
לפעמים כשאתה לא חלק מהפתרון, אתה נהיה חלק מהבעיה.
הביקורת של איתי על שלי יחימוביץ' במקומה. אכן היא תמכה בברק, ובמובן זה יש לה אחריות למה שקורה במפלגה.
עד ששלי יחימוביץ' לא תכה על חטא, ותודיע שברק הוא חלק מהבעייה – ולכן צריך להחליף אותו, עד אז הפניה הנרגשת שלה נראית צבועה.
לגופו של עניין: החוקה הזאת היא אסון בגלל שהיא אנטי-דמוקרטית. במקום לעודד התפקדות למפלגת העבודה, החוקה הזאת אומרת למתפקדים: אתם מיותרים, אף אחד לא שואל אותכם.
במקום לעודד מעורבות, במקום לעודד דיונים וקבלת החלטות, החוקה הזאת מדירה את חברי המפלגה ממוקדי הכח. החוקה למעשה מרכזת את כל הכוח בידי היו"ר ומדירה את כל השאר.
אין פסול בכך שלועידה יהיה כוח, אבל כוח אומר גם אחריות. בחירות אחת ל-5 שנים, וצירופים שרירותיים של גורמי כוח במפלגה – הופך את הועידה למקום מושחת. אין סיבה שהועידה לא תיבחר אחת לשנה-שנתיים. לו כך היו פני הדברים ניתן היה גם להעניק לה עוד סמכויות.
מסכימה עם קודמי.
כתבתי לשלי והזכרתי לה את ה "קו האדום" שלהת קרי מפלגת העבודה הופכת למפלגה לא דמוקרטית. אני בטוחה שגם היא זוכרת את אשר אמרה בחיפהת בפגישה עם החוג.
מעבר לכך, חייבים להיות מתונים עם חברי הכנסת, השינויים והפילוגים יעשו בזמנםת אין כל ספק, אבל אני עדיין מחכה לפחות לדניאל בן-סימון, כך שעוד חודש או חודשיים, חייבים לחכות.
אני מאמינה לשלי, לה יש כסר קצת נסיון, אפילו שמתכה בברק, ככה זה בהתחלה, טועים. בן-סימון עושה את אותן הטעויות, אבל שניכם אמינים ואין לנו אנשים אחרים במפלגה, כך שיש לחכות קצת.
ביי
בלומה
אם מפלגת העבודה תאמץ ולו שמץ מהחוקה ההזוייה והטוטליטרית הזו של הפילדמרשל ברק, אנו חברי המפלגה המעטים שעוד נותרו לא מושחתים לא מחפשי ג'ובים, לא מלקקים לכל מיני אנשי שררה, לא מאומרי ההן והחנפנים- אנו פשוט נחפש בית אחר ונתחפף מהמפלגה המתאבדת הזו. צודקת ח"כ שלי יחימוביץ: מפלגת העבודה הזו תהפוך להיות "מפלגת ברק". כמו שהוא מנותק מזמן מהעם ואפילו מחלק גדול של המצביעים והתומכים של המפלגה, כך גם אנו נתנתק בלי להניד עפעף מ"מפלגת ברק" החדשה…מפלגה שבהנהגתו נחלה תבוסה איומה, מפלגה שמנציחה סניפים מושחתים, מדיחה משורותיה את אומרי האמת, נשענת על מנגנון מסואב, סותמת פיות, מבזה ומביישת את מייסדיה וגרועה מכל מפלגה שמתמחה בניסוח תקנונים וחוקות אנטי דמוקרטיות שלא היו מביישות את חסידי פוטין, ליברמן ואנשי האיחוד הלאומי, רחמנא לצלן!
לא צריך להגרר אחרי הגב' יחימוביץ' והחשבונות האישיים שלה, גם כשהיא מגלגלת עיניים וצורחת סוציאל דמוקרטיה, סוציאל דמוקרטיה.
השינויים המוצעים אינם מקשה שלילית אחת והחוקה הנכחית גרועה למדי.
ספציפית לגמרי – תקופת הכשרה של יותר משנה למצביעים בבחירות במפלגה היא דרך סבירה כדי לצמצם את מפקדי הארגזים. צריך לתמוך בכך.