הערב (שלישי 3 לפברואר) התקיים בביתם של תמר וגיורא בנוכחותם של כ 25 משתתפים מפגש עם אופיר פינס.
את הערב פתח גיורא וביקש מאופיר להתייחס לשאלת הצטרפותה של מפלגת העבודה לממשלת נתניהו לאחר הבחירות. גיורא טען שהחשש ממהלך כזה יגרום לדעתו למצביעים רבים שלא להצביע למפלגת העבודה ויתכן שכתוצאה מכך היא תקטן לממדים שלא יגרמו לאף מפלגה להציע לה להצטרף לשלטון.
אופיר אמר את הדברים הבאים – (מהזיכרון, בבקשה לסלוח לי על טעויות):
· שמפלגת העבודה חשובה מאוד בפוליטיקה הישראלית בגלל מה שהיא מייצגת ובגלל האישים שנבחרו להוביל אותה (לא כולם, אבל רובם). הוא טען שלקדימה אין אישים שראויים להובלה ועובדה היא שמסע הבחירות של מפלגה זו נסב רק סביב לבני. גם הליכוד, מבליט את המצטרפים החדשים, בני בגין, בוגי יעלון ודן מרידור ומעלים לחלוטין את חברי הכנסת הותיקים כולל גדעון סער (איש מאוד רציני, לדבריו) שנבחר למקום הראשון בפריימריס.
· שברק, על אף שאינו מעורר סימפטיה, ולמרות חסרונותיו, הוא אדם מאוד ערכי שפעילותו דואג למדינה ולא לתוצאות הסקרים שיגיעו בעקבות מעשיו – כפי שלמשל ביבי נוהג. ברק מסוגל לעמוד בלחצים מאוד כבדים שביבי וציפי לא מסוגלים להם – והוא אופיר, מכיר היטב את שניהם.
· ברק נתפס בציבור באופן מאוד בולט כ"מר ביטחון" הרבה לפני ביבי ולפני ציפי (בסקר היא קבלה ציון "0" בנושא זה). ברק פועל נגד ההתנחלויות אבל הוא מוגבל בשל היותו שר בממשלת קדימה. בזמנו, כשלבני הייתה שרת המשפטים, היא הייתה יו"ר ועדה שעסקה בפינוי התנחלויות, אופיר היה חבר בועדה והועדה לא עשתה דבר (האמת היא שאופיר התבטא בנושא ציפי לבני כיו"ר הועדה לפינוי התנחלויות באופן חריף מאוד – אבל מאחר והדברים יתפרסמו באינטרנט, ומפאת כבודה של ציפי לבני, אני לא חוזר על דבריו).
· אופיר הוא סוציאל דמוקרט, אבל בניגוד למה שאנחנו חושבים, ביבי נתניהו הוא זה שנתפס בעיני הציבור כ"מר כלכלה". במדינת ישראל אין טעם לרוץ לבחירות בנושא הכלכלי, מפני שעדיין הנושא הביטחוני מעסיק את רוב הציבור. בפעם היחידה שהמפלגה החליטה לרוץ במסע בחירות כלכלי הייתה כשעמיר פרץ עמד בראשה, אך זה טרף את כל הקלפים כשהסכים להיות שר ביטחון בממשלתו של אולמרט. לדעתו יש בעיה עם עמיר שכן בשל התנהגותו זו יש הרבה בוחרים שלא יבחרו במפלגת העבודה, על אף שלעמיר יש קהל תומכים יציב שמצביע למפלגת העבודה רק בגללו.
· לברוורמן יש את כל האפשרויות והיכולות להציג מצע כלכלי בהרבה בימות כולל העובדה שהוא יו"ר ועדת הכספים. העובדה שאינו מנצל את האפשרויות ומופיע במהלך מסע הבחירות, נעוצה באיש עצמו ולא בברק. הרי אף אחד לא מצפה שברק יכתוב טקסטים בנושא כלכלה לברוורמן… ברק עצמו מבין היטב בנושא הכלכלי, אבל בגלל "מגדלי אקירוב" והאופן שבו רואה אותו הציבור בהקשר זה, הוא לא מתבטא בנושאים כלכליים.
· אופיר הדגיש שבבחירות רוב הציבור נוהג באופן אמוציונאלי – ולכן קשה במהלך מסע הבחירות לפנות לציבור בהסברים לוגיים וערכיים – ושוב כהוכחה, העובדה שביבי נתפס כ"מר כלכלה" ולא משנה איזו מדיניות תציג בהקשר זה מפלגת העבודה.
· אסור לתת למפלגת העבודה להתמוטט וחייבים לאפשר לה 15 מנדטים ומעלה. אם תקבל פחות, יתכן שתכרע תחת נטל החובות והבעיות השונות ותתמוטט.
· בזמן מסע בחירות, עוסקים בשיווק וזו עובדה! כך שכל הדיבורים שמבקשים מהמפלגה לערוך תעמולת בחירות שמדברת על ערכים ורעיונות נשגבים – אינם מתאימים לתעמולת בחירות ונובעים מחוסר ניסיון של המציעים בביצועה של תעמולת בחירות.
ותודה לתמר ולגיורא על האירוח.
להשאיר תגובה