במוצאי שבת, בהתראה קצרה, התכנסו כשישים פעילים תומכי עמי אילון, במועדון החברים של קיבוץ שדות-ים. מחוג חיפה הגיעו למפגש ינון בן צור, אלי מזרחי, גיורא ותמרה טלטש, נחשון צוק, אריה גור ונורית פגי. המפגש היה קשה, כואב ומרגש לאור ההתפתחויות הפוליטיות שכולנו כבר מודעים להן. אני מביאה בזאת לידיעת חברי החוג את פרוטוקול השיחה שהתרחשה בין עמי והפעילים, כפי שהצלחתי לתעד אותה במהלך הערב.
פרוטוקול מפגש הפעילים תומכי עמי אילון בשדות ים 15.11.08:
עמי אילון:
"לפני כארבע שנים החלטתי החלטה שנראתה עד אז בלתי אפשרית, לנסוע לבית מפלגת העבודה בשכונת התקווה ולהתפקד. פרס היה אז היו"ר. הגעתי אז למסקנה שלא מספיק להוביל תנועה חוץ-פרלמנטרית וכדי להשפיע חייבים לנסות לשנות מבפנים.
ארבע שנים אני הולך בדרך זו ומתנהג לפי כל כללי הדרך. למדתי איך לעשות פוליטיקה בנוסח מפלגת העבודה: לערפל מסרים, לעגל פינות, למדתי שאסור לנהל מאבק ציבורי כדי שלא להחליש את הבית. מותר לבטא עמדות אבל רק כשאף אחד לא שומע. יש לי חבר ותיק במפלגת העבודה שאמר לי בזמנו: אנחנו חברים טובים ואני אתן לך עצה. בפוליטיקה אל תגיד דבר שתצטער עליו. החלטתי בזמנו החלטה אסטרטגית להידמות לאנשים מסוגו, אנשים הרצים היום לפריימריס, אנשים המסבירים בלהט לכולנו ש"אהוד ברק הוא היחיד שיכול להוביל את מדינת ישראל", והיושבים ומחכים עד שיעשה את כל הטעויות כדי לרשת אותו.
אני לא יכול יותר להמשיך בדרך הזו. לא יכול יותר לעשות שקר בנפשי. אני עוזב את מפלגת העבודה. יש האומרים לי שהייתי צריך לעשות זאת קודם, יש האומרים שהמפלגה הזו, שלא מוכנה לשבת באופוזיציה, המערפלת מסרים, בעצם כבר לא קיימת הרבה שנים. התהליך הזה החל כנראה לפני שנים רבות, אבל אני הבחנתי בזה רק בזמן האחרון. בועידה האחרונה הסתבר לי שהמפלגה לא קיימת יותר כאלטרנטיבה שלטונית.
מהו הקש ששבר את גב הגמל? אני לא יודע להסביר למה פתאום היתה לי הארה. מה שחשוב הוא שהיתה לי. כנראה שזה קרה בגלל מה שהתרחש בועידת המפלגה. ותיקי המפלגה אומרים: מה אתה רוצה, ועידות כאלה כבר היו. ואני אומר: אמנם אני נגד שיריונים אבל לא זו הבעיה. הבעיה היא שזה היה אמור להתרחש על פי חוקת המפלגה והתקנון. זה היה אמור להתרחש בהצבעה חשאית, במיוחד לאור העובדה שנאספו 350 חתימות, כפול מהמספר הדרוש לצורך הצבעה שכזו. אהוד הבטיח לי לפני שבועיים, וגם איתן כבל הבטיח לי אישית, שלא יעלה על הדעת שמישהו יעז לעשות משהו אחר בועידה בנוגע לשיריונים פרסונליים חוץ מהצבעה חשאית. היועץ המשפטי של המפלגה בכבודו ובעצמו הבטיח שיעלה על הבמה ויעצור את ההצבעה בגופו באם היא תהיה גלויה. רק לאחר ההבטחות החגיגיות האלה הורדנו את העתירה שהגשנו כנגד כינוס הועידה, וכינוס הועידה התאפשר.
אבל אז ראינו איך החוקה נדרסת ברגל גסה. מפלגה היא לא משהו קדוש שאסור לעזוב אותו בכל מחיר. משפחה ומדינה הם הם הדברים החשובים באמת. מפלגה היא בסך הכל מסגרת לאנשים ואידאות. יש אלפי אנשים במפלגה שהם אנשים נפלאים, אבל מפלגת העבודה היום היא מפלגה שאין לה כל אידאה, מפלגה הרומסת ברגל גסה את התקנון ואת החוקה. זו מפלגה שאסור להשאר בה.
יצחק בן אהרון כתב ב-1964 מאמר בשם "עוז לתמורה בטרם פורענות". היה זה המאמר שהניע את מיזוג תנועות העבודה. "אין סכנה גדולה יותר לחירותו של האדם ולרוחו", כתב אז בן אהרון, "מאשר קידושה של המסגרת". המפלגה היא רק מסגרת. אם היא מתרוקנת מתוכן, היא הופכת למסגרת שאסור לקדש, ואני יוצא למסגרת פוליטית אחרת.
אני רוצה לספר לכם על בני וכלותי. הם עקבו אחרי מה שהתרחש בועידת המפלגה והודיעו לי: "אנחנו לא רוצים להביך אותך, אבל אחרי שראינו מה שהתרחש שם, לא נצביע למפלגת העבודה." זה היה שבר גדול מאוד בשבילי, כי בני וכלותי מייצגים קבוצה עצומה של צעירים שאין להם למי להצביע. הם לא יצביעו לליכוד וגם לא לקדימה, כי קדימה היא לא רק ציפי ליבני אלא גם מופז. הם גם לא יצביעו לעבודה ולמר"צ, מכיוון שמפלגת העבודה הסתאבה ומר"צ חסרת השפעה והיא שמאלה מדי. או שהם יצביעו במחאה גימלאים או ירוקים, או שישארו בבית.
אני רוצה לבנות בית פוליטי חדש כדי שיהיה לצעירים האלה למי להצביע. זהו האתגר האמיתי העומד לפני לנוכח הבחירות הקרובות. בית שיביא לתיקון כל שברי מפלגת העבודה.
הבעיה של מפלגת העבודה עמוקה הרבה יותר מאישיותו של אהוד ברק, והיא תמשיך גם לאחר שירד מהבמה. זה לא רק החוב של 150 מיליון ש"ח המשתק כל פעילות וכל דיון אידאולוגי. ברק טוען שהמפלגה גדולה יותר מסך כל מרכיביה, ואני אומר ההיפך. האנשים המרכיבים את המפלגה גדולים הרבה יותר ממנה, והמפלגה מקטינה אותם, לא נותנת להם לנהל דיון אידאולוגי בגלל מנגנון מסואב שהשתלט עליה.
אני לא מפרק שעונים ולא מפרק מפלגות. אני לא עושה מפצים. כל חיי שאפתי להביא קבוצות ואנשים לידי חבירה יחדיו, וכעת אני הולך לבחון את האפשרות להוביל מהלכים שימזגו מסגרות משותפות כבר בבחירות הקרובות. הדיווח שקיבלתם בתקשורת לא מדוייק. הויכוח על המקום הראשון הוא לא הויכוח האמיתי. הויכוח הוא על פוליטיקה אחרת. הויכוח הוא לא על מנהיג אלא על מנהיגות. עם ישראל חכם מכדי להאמין שרק לכוכב אחד יש את כל הפתרונות. העם מחפש מנהיגות משתפת, הבאת אנשים בעלי דעות מנוגדות לשמוע את כולם וליצור שיתוף פעולה. האם אני הוא מספר אחד אינה השאלה הרלבנטית. אין לי בעיה גם להיות מספר שניים בתנאי שיהיו לי שותפים לדעתי. לא אהיה מספר שניים לאדם שלא משתף, אדם המאמין שרק הוא יכול.
לסיכום, אני הולך להוביל יחד עם חברים מהלך פוליטי כדי שלאנשים שאין להם למי להצביע היום תהיה כתובת.
דיון:
חבר מראש העין (לא שמעתי בבירור את שמו): אני קורא לעמי, כלוחם, להמשיך ולהלחם בתוך מפלגת העבודה. פרישתך תגרום לכך שביבי ישתלט על המדינה. אל תזגזג ותישאר במפלגת העבודה.
אלי מזרחי, קריית חיים: התפקדתי למפלגת העבודה רק בגלל עמי. אני מציע לעמי לא ללכת שמאלה מדי אלא קצת ימינה, כי זה מה שקורה בעם. מפלגת העבודה מיצתה את שלה. חשבנו שתהיה רוח חדשה, חשבת שתצליח לשנות לבד, אבל לבד זה לא הולך.
עוזי שביט, שדות-ים: ציפיתי לדברים שאמרת. בבחירות האלה יש מאות אלפים של אנשים שלא ילכו להצביע כי לא יהיה להם למה ולמי להצביע. אי אפשר להתעלם מהכשלון הטוטלי של מנהיגותו של אהוד ברק. הוא לא מנהיג המפלגה ואיש לא תופס אותו כמועמד אמיתי לראשות הממשלה. הוא לא מצהיר על מדיניות בשום נושא. אין היום שוני בין שלושת המועמדים לראשות הממשלה, ולכן צריכה להבנות אפשרות אלטרנטיבית כמה שיותר מהר.
לא שמעו את עמי בשנה האחרונה, זה נכון. אלמלא המניפולציות שנעשו בפריימריס עמי היה נבחר. מאז שאהוד נבחר לא שמענו את עמי כאלטרנטיבה בתוך המפלגה אפילו פעם אחת. לכן מעמדו היום נמוך ממה שהיה לפני שנה וחצי. כי לא שמעו אותו שנה וחצי. ועם כל זאת, אני לא יכול להצביע לברק ופואד.
דני אסף, גבע כרמל: צר לי שההתייעצות מתקיימת אחרי שעמי קיבל החלטה והיא כבר מופיעה בתקשורת. עמי אמר דברים מהלב, ואין אדם שתרם והשקיע כמותו במדינת ישראל. הייתי בועידה ושמעתי את ההתמרמרות שלו. אני מרגיש שמובילים את עמי להחליט החלטות גורליות. לפני שנתיים, כשעמי השתתף בפריימריס, עשינו את כל מה שביכולתנו כדי שיבחר. מה לעשות, לא הצלחנו. היום עמי עושה לדעתי טעות. אנחנו נראים בתקשורת מאוד לא טוב. התקשורת נגדו ונגד מפלגת העבודה. הם לא נוגעים בליכוד ובקדימה למרות שהמדינה במצב לא טוב. צריך לתת לגל הזה של התקשורת העכורה לחלוף. צריך להרגיע את הרוחות. לאחר הבחירות נעשה פריימריס לראשות המפלגה ועמי יקבל את מקומו הראוי. לא עכשיו השעה והזמן.
אמנון זילברמן, כפר שלם: יצא לי לדבר עם עשרות אנשים. צירפנו הרבה מתפקדים בזכותך. האמינו בך בתקווה. אני מרגיש צורך להפציר בך לשקול שוב ולהשאר במפלגת העבודה. יהיו פריימריס נוספים. זה לא נכון לעבור למפלגה אחרת. לא תצליח להגיע ממפלגה אחרת לראשות הממשלה ואנחנו רוצים אותך בראשות הממשלה.
אורלי בן יהודה, פרדס-חנה כרכור: יש בתוכי מלחמה בין הלב לראש. עמי הוא איש גדול שתרם כל כך הרבה – לשייטת, לשב"כ, שלא יתכן שאנשים קטנים שאין מאחוריהם שום עשיה חוץ מעסקנות פוליטית, יעיזו להשפיל אותו. הלב אומר: תצא משם. אני לא מוכנה שישפילו אותך בצורה כזאת. הראש שלי אומר, מתוך אהבה למדינת ישראל, אתה התקווה שלי, אתה הוא זה שיוביל את המדינה למהלכים של שיתוף ובניה. הייתי בועידה והיא היתה מגעילה. מרכז הליכוד מכובד יותר. ממש שוק מחנה יהודה. אבל מר"צ לא מתאימה, היא שמאלה מדי ואין מאחוריה עשיה. אני לא מתחברת אליה. ואני רוצה אותך מספר אחד. אתה רץ למרחקים ארוכים – אז למרות תחושת הגועל, השאר במפלגת העבודה.
דליה בונה, כרם מהר"ל: עמי הוא איש צנוע, ישר, אוהב אדם ומכבד אדם. עבורי בית היא מדינה. מפלגה היא בסך הכל גשר, ומפלגת העבודה היא גשר רעוע. לא נתנו לך לעבור בו. מנהיג ראוי מחפש גשר אחר. ואם מטרותיך מוליכות אותך לגשר אחר, אני איתך. במפלגת העבודה אין לך מה לעשות.
יהודה טל, רמת יוחנן: כולנו שותפים להבנת המצב הנורא. המהלך שאתה הולך אליו איום ונורא. איך מנסים לשנות מצב? הוקמו בעבר מפלגות חדשות, נקיות. בשורה התחתונה לא הגיעו לשום דבר. כשאנשים אומרים אנחנו לא נצביע למפלגת העבודה הם לא מייצגים את הציבור הרחב של מפלגת העבודה, שרואה הרבה יותר טוב ממנהיגיו. הציבור הזה רואה בך את מנהיגו. קיבלתי עשרות תגובות של אנשים המביעים צער עמוק על זה שאתה עומד לעזוב. כמעט אף אחד מהם לא מצהיר שיצטרף למהלך שלך. שלא לדבר על התקשורת המעוותת. אין סיכוי שהאנשים יבינו את כל הניואנסים, ולכן הם יהיו בתחושה של אבדן דרך.
תמי מולד-חיו, ירושלים: זהו רגע היסטורי. רק טבעי הוא שכולנו מפחדים קצת. אבל היום סוף סוף אתה מתחיל להגשים את מטרותיך. אם מטרותיך הם להוביל את המדינה למקום טוב יותר, אני איתך. מפלגת העבודה מתרסקת כי במקום לדבר על מה שקורה במדינה, מדברים על מה שקורה במפלגה. אנחנו הולכים לשנות את המדינה ואפשר לעשות דברים גדולים. אני הולכת איתך, כולנו הולכים איתך, כי כולנו רוצים עתיד טוב יותר למדינת ישראל.
עמנואל שחף, נתניה: השפילו אותך, שיתפת פעולה בועידה. זה שלא הרמת קול, לא זרקת שולחן, לא נלחמת על העיקרון. יכולת לצאת למסיבת עיתונאים ולהגיד את כל מה שאמרת היום. זה היה מביא להתפכחות. היום אתה הולך למסגרת לא קיימת ואני לא רואה את הבשורה במסגרת הזאת. הרי אפשר לחכות עוד חודש חודשיים עד שזה יגמר. חשוב שתעשה את המלחמה בתוך המפלגה ואני מקווה שתשאר איתנו.
יואב צור, באר טוביה: איבדתי את בני במלחמת לבנון ולכן נכנסתי לפוליטיקה. בחרתי את עמי כמנהיג רציני שיוכל להוביל את המדינה לעתיד טוב יותר. אני שומע על אנשים כמו שמחון וברק שמזמן לא השמיעו דבר אמת. והיום הצבא מנתהל בדיוק באותה צורה כפי שהיה בעבר. לא קורה כלום. מר ביטחון לא עושה את הבטחון. עמי – אל תקשיב לדברים הקטנים, רק לדברים הגדולים. בחרת בדרך הנכונה. אל תסתכל אחורה, רק קדימה. תוביל אותנו ונלך אחריך.
איאן יפה, רעננה: מפלגת העבודה היא המפלגה של יצחק רבין. הוא היה רואה אותך כיורשו. היה מצפה שתראה לנו מה זאת מנהיגות. שתוביל את המפלגה למקומות טובים יותר.
עודד שטיינברג, ירושלים: הצטרפתי למפלגת העבודה בגלל עמי. אני מסכים שהועידה היתה בזיון, נקודת שבר לתהליך שקורה הרבה זמן. עמי חייב לעזוב ויבואו אנשים חדשים אליו. המנגנון – כנופיית המנגנון המסואב – השתלטה על מרכז המפלגה. עמי מביא לנו תקווה.
למה אתם חושבים שבוגי לא מצטרף לליכוד? בוגי לא מצטרף לליכוד כי ברק וביבי סגרו דיל שברק יהיה שר הבטחון. הטובים ינצחו רק אם נהיה בחוץ, רק אם נאמץ את דרך היושר והאמונה נוכל להצליח.
אוסוביצקי (אוסו) ישראל, פרדס-חנה כרכור: אני מציע שתהיו בקיאים בפרטים. ניתן להחליף יו"ר רק לאחר 36 חודשים. זה בלתי אפשרי היום. החלטתי להתמודד על מזכירות סניף פרדס-חנה כרכור ביולי 2008. לאחר הנצחון רציתי להכין את הסניף לבחירות המקומיות. אך כתב המינוי שלי התעכב באופן מכוון והודעה על כך יצאה רק לפני 3 שבועות. בכנס המזכירים קמתי ודיברתי. אמרתי לאהוד שהוא מוביל את המפלגה ל-GROUND ZERO. נפגשתי עם שמחון ועם ועדת ההתערבות שמנעה ממני להגיש את מועמדותי לרשימת מפלגת העבודה. מסתבר שהכל נסגר מראש בין כבל לשמחון. צריך להבין, המפלגה הזו היא מפלגה של ימי הביניים. יש אדון אחד וכל השאר וסאלים. יש חגורה של טפילים המקיפה את אהוד ברק ולא ניתנת להסרה כל עוד הוא שם. במפגש הפעילים שקדם לועידה, ביקשתי לעשות מרד פומבי במהלך הועידה ולא ביצענו אותו, ואני מצטער על כך. יש פגם גנטי במפלגה הזו, היא לא מתאימה לאנשים ישרים והגונים. קיבלת החלטה נכונה, ואנחנו איתך.
הראל סלע, ראש המועצה האיזורית חוף הכרמל: זהו מקום מיוחד. הרבה מנהיגים עברו דרך המקום הזה. לביבה ועמי, אני לא מקנא בכם. אתם עוברים ימים קשים אבל בסוף אתם צריכים להחליט. מפגש כזה הוא מאוד מיוחד, הוא לא מתקיים אצל מנהיגים אחרים. עמי החליט אבל הוא רוצה לשמוע גם אותנו.
בואו נעשה הצבעה ונראה מה אומר הרוב. כשעמי נכנס לפוליטיקה, הוא נכנס לשדה מוקשים בלתי נדלה. זהו סיפור מאוד מורכב. זהו רגע היסטורי כי אם מחר עמי פורש ממפלגת העבודה זו לא אותה מפלגה. רק עמי יכול היה לתקן אותה מבפנים.
(מתקיימת הצבעה – הרוב מצביע בעד עזיבה. כאן אגב המקום להעיר שבעיתון הארץ התפרסמה כתבה של מזל מועלם הטוענת שרוב הפעילים היו נגד העזיבה. זהו שקר מוחלט, רוב הפעילים הרימו יד בעד עזיבה והתחלה חדשה. שימו לב לתמונה המצורפת המראה את הידיים המורמות בעד העזיבה).
תומר בועז, תל אביב: אני רוצה מנהיג פרגמטי. נכנסת לפוליטיקה וזה חלק ממנה. אנחנו הולכים לאכול חרא בבחירות וזה בסדר. תקבל את ההחלטה אחרי הבחירות – אז תגיד שאם לא עושים שינוי רציני אתה עוזב. אתה לא יכול לעשות זאת לפני הבחירות. זה נראה נורא. מה זה להצטרף למימד או מר"צ? בחרת להיות פוליטיקאי, תהיה סבלני, ואם כל האנשים יתגייסו אחרי הבחירות תהיה ראש המפלגה.
רפי זימן, מושב בית יצחק: אין יותר מפלגת העבודה. לעולם ועד תפסיד במפלגה. אתה הולך לדרך חדשה. יש לך בעיה כי זיגזגת אבל רק חמור לא משנה את דעתו. היום אם תנסה להקים גוף חדש תפסיד. אני התפקדתי לקדימה לאחר שאהוד אולמרט פרש. יש שם אלטרנטיבה שילטונית שתאפשר לך להשפיע על המדינה.
גיורא טלטש, חיפה: אני מצטער על ההחלטה שלך. היא לא החלטה פוליטית, היא מבטאת רגשות. החלטה פוליטית עוסקת במציאת מכנה משותף בין אנשים. אם אתה לא חושב שאתה יכול להשפיע ולשנות את המפלגה – איך תוכל לשנות את דעתה של המדינה כולה? ללכת לפינה שבה יש שותפים החושבים כמוך – זה קל, אבל לא תוכל להשפיע.
הילל ליויתן, קיבוץ יגור: מפלגת העבודה זקוקה לך. תרגיע את הצוות. ראינו איך רבין היה סופג עלבונות, אבל לא עוזב למרות שחטף מנה. קח ממנו דוגמא.
שלמה לוינזון, זכרון יעקב: לאן? לאן הולכים? הבעיה המיידית שלנו היא השלטון הבא במדינת ישראל. מה שחשוב כרגע זה להבטיח שזה לא יהיה ביבי. המלצתי היא לא להקים עוד מפלגה קטנה. תצטרף לקדימה ושם תשפיע.
יובל אדמון, תא אופק ירושלים: ההחלטה התקבלה ואני מסתכל קדימה. לא שמעתי את המילה סוציאל דמוקרטיה והיא חשובה לי. יש ואקום של השמאל הציוני בישראל. בנוגע למר"צ – קשה לי להצביע עבורה. גישת הנבחרת היא הדרך הראויה. מאחל לך הצלחה.
יהודית סלומון, מעין צבי: אני חברת מרכז ואתה חשוב לי שם. אתה מובל לבור ותיפול. אני רוצה אותך במפלגת העבודה. אין זמן להתחיל משהו חדש. אל תלך לאבד את עצמך לדעת. תשאר במפלגת העבודה.
דנה גנאל, תא אופק ירושלים: אני מאותם צעירים שנכנסו למפלגת העבודה כדי לשנות. הרצון שלך להכנס למפלגת העבודה כדי לשנות היכה גלים ובגללו אנשים נכנסו למערכת. הם צריכים מישהו שיהיה שם עבורם. בשבילי זו אכזבה שאתה הולך. אם אתה רוצה להיות מנהיג – הראה אורך רוח.
שמעון בובר, יו"ר הישיבה: כולם צודקים. יש כאן קונפליקט גדול. אני בשבר גדול. שדות-ים הוא ביתי והקיבוץ בהתלבטויות קשות. אבל שומרים על המסגרת. אני חושש מאוד. עמי חייב להשאר. נאבק איתו מבפנים. איזה דבר הזוי זה ללכת למר"צ. אנשים נחמדים אבל למה זה מוביל?
עמי אילון: היתה הצבעה וקול ההמון כקול שדי. הדברים שנאמרו באו מהלב ואני מעריך ומכבד גם את הדעות המנוגדות לשלי. אך תדעו, החלטתי לא ריגשית. לא דיברתי בועידה כי החלטתי לא לדבר. מי ששואל אותי מדוע לא דיברתי בועידה – הוא הריגשי. אני לא דיברתי כי אם הייתי מדבר ונותן ביטוי לסערת רגשותי – אולי הייתי יוצא "כוכב" אבל בפועל זה לא היה משנה שום דבר. אני לא מקבל החלטות בעידנא דריתחא. כתבתי את החלטתי על הנייר במהלך הועידה. אם הייתי עולה לבמה ואומר אותה זה היה יוצר מצב בלתי הפיך. כתבתי שניתן לעשות נבלה 364 ימים בשנה. אבל לעשות נבלה ביום האחד המוקדש לזכרו של רבין? את זה אסור לעשות. מה היה יצחק אומר על מה שקרה פה? מי שחושב שעל ידי זעקות שבר מהבימה מתקנים את העולם – טועה. מי שמאמין במנהיגות שמפוצצת ועידה – שילך ויחפש אותה. זה לא אני.
אני הנחתי לפני את התסריט האופטימי ביותר – שאני יו"ר המפלגה – ואז הבנתי שזה לא המהלך הנכון. כי הבעיה היא לא רק ההנהגה בראשותו של ברק. הבעיה כל המנגנון, מזכירות הסניפים, המחוזות, מנגנון המסרב להנתק מהשלטון. ואת המבנה הגנטי הזה של המערכת השלמה הדוחקת מלמטה ביו"ר המפלגה לא ניתן לשנות.
אני אוהב מאבקים. אבל אני רוצה שהמאבק יהיה ראוי. שיהיה קשר בין המאבק לדברים אמיתיים, והמאבקים האלה הם חסרי קשר לעולם החיצוני, מחוץ למפלגת העבודה. אנחנו נראים פתטיים בגלל שאנחנו לא מבינים את מי באמת צריך להביא לבחירות.
המטרה שלי היא לא לפרק את מפלגת העבודה, היא תצטרך להצטרף למסגרת אחרת. מפלגת העבודה צריכה תיקון מבחוץ. הבעיה האמיתית היא אותם אנשים שלא יצביעו לכלום. בגללם נפסיד לביבי. זאת המטרה עכשיו – להביא מאות ואלפי צעירים שלא יצביעו למפלגת העבודה כי היא לא מדברת בשפה שלהם. אני לא אדם הזוי ואני מסתכל 3 חודשים קדימה איך ניתן יהיה לייצר להם אלטרנטיבה.
ובנוגע לברק – שר בטחון שלא עשה כלום כדי לייצר מציאות כלכלית חדשה בשטחים, שלא פינה ולו מאחז אחד, שלא הוריד מחסומים – מה שקורה ביהודה ושומרון זה באחריותה של מפלגת העבודה. אני צועק כבר שנה, ובכל ישיבת סיעה. לשווא. ניסחתי מסמך עליו חתמו כל אנשי הסיעה, מסמך אורים ותומים לפיו נימדד. דבר לא קרה.
אני רוצה לומר שלדעתי לעזוב אחרי הבחירות זה לא מוסרי. זה לא מוסרי להתמודד לפריימריס ואחרי הבחירות ללכת החוצה. אופיר פינס לעומת זאת (עד לפני 3 ימים הוא היה איתי, אני לא מבין מה קרה לו) מה הוא אומר? הוא אומר שהוא לא רוצה לומר במפורש כמוני – מספיק זה מספיק. הוא פנה לברק שיבטיח שלא יכנס לממשלת אחדות עם ביבי אבל ברק אמר: אדוני, אני לא מתכופף תחת לחץ.
נקודת ההחלטה שלי היא היום ולא בעוד 3-4 חודשים.
אני מעריך מאוד את כל מי שהגיע ומודה לכולם. בשבוע הקרוב נדע איפה אנחנו עומדים. יש זמן. אני יוצא עכשיו לשדה הפוליטי ותוך כמה ימים נדע מה קורה.
עם תום המפגש קמו הפעילים ללחוץ את ידו של עמי ולאחל לו בהצלחה. נשמעו גם קריאות: "עמי, אנחנו אוהבים אותך!". היה זה אחד מהמעמדים המרגשים ביותר בשנתיים האחרונות שחוויתי עם עמי, ואי אפשר שלא להביע הערכה לאיש הברזל ובעל הערכים, המושמץ בכזו רשעות באמצעי התקשורת, והוא בעיני עדיין אחד האנשים הראויים ביותר להנהגת המדינה.
מעשה ראוי בעיני ויפה שעה אחת קודם
אם עמי אכן ירצה להקים מפלגה חדשה
אני מתכוון לעזור ולתמוך בו
(מתוך הנחה שאסכים עם המצע באופן כללי)
זאת הזדמנות חשובה
וראוי לממש אותה
אמיר
אולי אפשר היה להתארגן בתוך מפלגת העבודה לפני שנה או יותר ולשנות מבפנים אבל זה כבר אבוד. אני קבלתי החלטה כבר לפני כחדשיים לעזוב את המפלגה. חששתי שאין לאן ללכת בגלל רפיסותה של מר"ץ. אבל, כיום נראה לי שמר"ץ מקבלת מספיק זריקות עידוד שיאפשרו לה להתרומם וליצג את השמאל השפוי. ברכותי לעמי ולדרכו
תחיה
לכל מנהיג יש חסידים שוטים שילכו אחריו לכל מקום אשר ילך.
אלה אנשים שזוהרו של המנהיג מסמא אותם והם עיוורים להתרחשות.
עצוב לי – אבל האיש לא ראוי לאמון מחודש, בטח לא במסגרת חדשה.
אני חייב לומר – כשהוא החליט להתמודד על ראשות המפלגה, הייתי איתו ביותר ממאה אחוזים.
שמחתי לגלות אדם שרואה בצורה נכונה את האתגרים העומדים בפני מדינת ישראל. אדם שמתווה מדיניות מעניינת.
שמחתי גם כשלקח איתו את ברוורמן. בעיני ברוורמן מייצג את תמצית ההצלחה של הציונות. מענטש אמיתי.
הייתה הרגשה טובה ששניהם הולכים ביחד לכבוש את המפלגה.
ואז הוא הפסיד בבחירות.
כנראה שזה עלה לו לראש, כי מאז הוא עשה אך ורק טעויות.
היה בעד ממשלת אולמרט ולמחרת היה נגדה.
היה מלא בוז לשרים ללא תיק והפך לכזה בעצמו.
זנח את ברוורמן, למרות שאמר שילך איתו כשותף.
התנגד לשריונים ובמקביל ביקש אחד לעצמו בעשרות מפלגות בתוך שבוע אחד.
אכזבה, גועל, אולי גם קצת דיכאון.
איפה היו הסימנים המוקדמים שהוא הולך להיות כזה?
אני מנסה לשאול את עצמי, כדי לא ליפול עוד פעם.
האם יכלנו לדעת שהוא יהיה כ"כ גרוע? אני לא בטוח.
את הטלפונים הזועמים של "בגללך שילמתי 90 ש"ח עבור הליצן הזה" כבר קיבלתי כשהוא הצטרף לממשלה בניגוד לכל מה שאמר.
לפחות את זה עמי אילון חסך לי.
מה שכן – קיבלתי טלפון מעניין משלומי ברדה, העוזר הנאמן.
אני מניח שהוא מייצג את תגובת עמי עצמו.
להלן פרוטוקול השיחה:
"אהלן דודו, שלומי ברדה כאן.
א. אתה לא חבר מרכז מפלגת העבודה כפי שאתה מציג את עצמך, אתה ציר ועידה.
ב. אם עמי כזה גרוע ואתה תמכת בו, אז זה אומר משהו עליך"
הסכמתי במאת האחוזים עם המונולוג של מר ברדה, כי הוא אכן צודק.
הייתי תמים, חשבתי שלאיש הזה יש את היכולת להביא שינוי.
אבל כפי שאמר אברהם דגני באחת מהפגישות של "חוג חיפה" –
"עמי – אתה לא רפורמטור". ואני מוסיף – עמי, אתה אכזבה גדולה.
אני מאחל לעמי הצלחה במפלגתו החדשה:
קדימה\מרצ\מימד\חזב אל-בעת' אל-אשתראכי (מחק את המיותר).
בברכה,
דודו מגן
ציר בועידה ה-8 של מפלגת העבודה
חבר מועצת סניף קרית ים
חבר מפלגת העבודה
פעיל לשעבר של עמי.
אני פונה אל עמי אילון ואומר לו:
מפלגת העבודה פאר היצירה של מדינת ישראל כאשר היתה בדרך וכאשר קמה, התרסקה במשך השנים, רק מפני שהיו עמי אילון כאלה, שרצו רק את טובת המדינה ולא את מקומם הבכיר במפלגה, למשל לעמוד בראשה. למנות כאלה יש רבים. בראשם אני מזכיר אדם שאני מעריך ומוקיר את מעשיו שתרמו תרומה חשובה לאין שיעור למדינה, אך כיון שלא נבחר להיות מנהיג המפלגה מצא את עצמו בצד הנגדי הוא נשיאנו הנכבד ממש, שמעון פרס. לא לבד לקח אתו עוד אנשים חשובים למדרך מפלגת העבודה, הלך אל שרון, שגם לשרון היתה "המדינה" חשובה, אך "חשוב לו יותר שרון".
החבר עמי היקר. הוקסמתי מאישיותך והאמנתי באמת ובתמים כי אתה זן חדש אחר מאלה שנטשו את המשפלגה כדי למצוא להם כסר רם. אינני מאמין ואינני מקבל את האמירות שאתה אומר ושאמרו רבים מאנשי מפלגת העבודה שרסקו אותה כי"מה שחשוב להם לא הם אלא המדינה". עד מהר התברר לי כי אתה אינך שונה מאלה. מה שחשוב לך זה לרסק את הגוש שרוסק על דורי ועמית ובן אהרון ורבים אחרים שהקימו מסגרות חדשות ל"שינוי" ושינו את מבנה המפלגה עד אבדנה, כולל הנשיא היקר פרס ורמון, ודליה ואלה שיצאו להמר על מנהיגות למענן וחזרו אליה כדי להיות מנהיגיה.
האמין לי ידידי הטוב עמי כי אתה לא תהיה שונה מד"ש שהעלתה את חרות לשלטון, ולא שונה משינוי ולא מרפול ולא מכל אלה שחתכו נתחים מבשרה של מפלגת העבודה.
לו הייתה ממשיך בתדמית שיצרת לך, ואשר כנראה לא היתה כל כך אמיתית, היית על אפו וחמתו של כל מבריק אחר להקצות את מקומך במפלגה כדי לתרום למען המדינה ברוח מפלגת העבודה ולא ברוח העבודה בעינים.
כל בעל מצפון ומאמין בדרך העבודה וברכה של המפלגה שמשום מה מספידים אותה אוהביה ו"השומרים על הגחלת" שלה, היה צריך לצאת בחוצות הארץ ולדבר טובות עליה ולהחזיר אליה את האדישים מבין צאצאיה, שישתדלו הפעם לתת עוד הזדמנות למקימת המדינה. היו מאמין לך עמי לולא גלית בצורה שאכזבה אותי ורבים כמוני שתלו בך תקותם, שאתה בעצם רץ ל"ראשות" של משהו וזה הענין שיש לך. אני מוכן להסכים כי ברק ואלה שהתברגו למפלגת העבודה ושמעולם לא היו חבריה בפועל אשר בעצם שכחתי את שמותיהם, כי בסופו של דבר דאגו שאם יגיע מספר חברי הכנסת מהעבודה לחמישית ממספרה האמיתי ואולי כמו מר"ץ – מי יודע- שהם יהו בין אלה שירוצו להיות שרים. מוטב שידעו כי כל פיצול בכוחות המפלגה תביאם עד פי פחת. לו היה לבעלי האיכות כמו עמי אילון ואחרים שהצטרפו למפלגה בבחירות הקודמות, קמים ואמרים אנו בעד צירוף מאות צעירים סודנטים, אנשי הייטק שעדין כוחם במתנם להיות הרשימה שתלך לכנסת במפלגת העבודה, היו מספר נציגיה מגיע למספר ההיסטורי שהיה לה למפלגה ואם לא לכנסת זאת זה יקרה בכנסת שתהיה אחריה. ואלה ששבעו נחת וכהנו כשרים ושבעו כבוד ויקר רק יתמכו בצעירים ויותרו להם שהם יהיו המנהיגים לעתיד. כנראה זו אוטופיה כי מדובר בסופו של דבר בבעלי אופק צר ובאנשים שרק עצמם חשוב.
תמכתי בעמי והלכתי אחריו לא האמנתי יותר במפלגה אחרי מה שעשו ליוסי כץ ובגלל זה הפסקתי את חברותי במפלגה
עם תכונות כמו של עמי זה היה עניין של זמן עד שמי יעזוב
אני תומך במהלך של עמי כל הכבוד ההפסד הוא של המפלגה רק שלצערי הם לא ילמדו מזה כלום
חזק ואמץ עמי אתה לא צריך אותם
תליתי ציפיות גדולות ממנהיגותו של עמי. לא אשמתו שהוא הכזיב – אשמתי. הציפיות היו גבוהות מדי.
עמי להערכתי עשה את טעות חייו עכשיו.
אחרי הבחירות, כאשר מפלגת העבודה "תשיג" את +\- עשרת המנדטים שלה, יעמוד יושב ראש המפלגה על הדוכן, ייקח אחריות אישית ויתפטר מהכנסת. אולי גם יצטרף כשחקן חוץ לממשלת ביבי בתור שר הביטחון – (למי שמאמין שמפלגת הליכוד תסכים). כמו שאנחנו מכירים אותו, להיות יו"ר של מפלגה קיקיונית לא נאה לו.
זו יכלה להיות ההזדמנות של עמי איילון לקחת את המפלגה השבורה להתאחד עם מפלגת מרץ ולהגדיר דרך חדשה – ברוח המפלגה האחראית של שנות החמישים\שישים. כי מה היום ההבדל בין שתי המפלגות ?
זו יכלה להיות ההזדמנות למפלגה חברתית חזקה יותר.
הנהגה חברתית ואחראית, זו היתה הצפייה שלי מעמי, ומספר חברים נוספים במפלגה.
בדרכו החדשה של עמי, גם אם ייכנס לכנסת, את ההזדמנות להנהגת שינוי חברתי הוא הפסיד
לעמי הצביעו כמחצית מהמתפקדים ולא קומץ שהתכנס בשדות ים ואסור לקומץ כזה לדבר בשם עשרות אלפים. מאיפה לקח קומץ זה את העוז והחוצפה להחליט בשם כל אלה שתמכו בעמי. מהיכן תגייסו את עשרות האלפים?
ההחלטה לפרוש תוביל אותו במהרה חזרה לביתו במושב והוא יהפוך לאפיזודה חולפת.
לאחר שנחלנו כישלון בבחירות המקדימות האחרונות, ידענו שברק יוביל את מפלגת העבודה לאבדון ואמרנו לעצמנו שלאחר הכישלון של ברק בבחירות לכנסת, מפלגת העבודה תיפול כפרי בשל לידיו של עמי.
לאחר ששמעתי את "סיפור הצוללות" מפי אילון, חשבתי לתומי כי האדם ניחן באורך רוח ובסבלנות כדי לקבל את ההנהגה של מפלגת העבודה.
חבל לי שהוא חובר לשמאל הסהרורי, חבל לי שהוא מובל לאבדון ע"י קומץ לא אחראי.
מסתבר שעמי אינו מנהיג פוליטי. לפני הבחירות ליו"ר הצהיר בפנינו שבא "להיות" ולפעול בתוך העבודה ולא לקפוץ מעגלה לעגלה. לא עמד בדברו. מותר אך מעורר הרהורים. כן לא הצליח עמי לנסח בפנינו (חוג חיפה) את משנתו החברתית (חברתית כלכלית כמובן). את המדינית הציג פחות או יותר. נראה כאילו אין לו משנה חברתית ותפס טרמפ על "רוח הסוציאל דמוקרטיה " שהחלה לנשוב בתוכנו מבלי ששטח ולו מזער מהי סוציאל דמוקרטיה בעיניו. בתחילה הציג עצמו כבן זוג לאבישי ברורמן וגם אמר שבעת אחרת היה עושה "הצרחה" עמו. זו העת וכך לא עשה.בהזדמנות אחר רמז שהשקפתו לא בדיוק סוציאל דמוקראטית. גם אז לא הבנו מה השקפתו ומשנתו.
חבל.
זה היה כמעט סוף ידוע מראש.
שלא תהיה אי הבנה, אני מעריך מאד את עמי אבל נראה לי שהוא עושה טעות באם הוא חושב להקים מפלגה אחרת.
אני מצ"ב חילופי מכתבים שהיו לי עם אהוד ולא על מנת להראות ש"הייתי חכם" כבר ב 2004 אלא לגרום, אולי למחשבה שנייה אצל עמי.
אני לא מאמין בעוד מסגרת/מפלגה. סופה יהיה כמו כל המפלגות שקמו ונעלמו.
עמי ישרוף שנים נוספות – גורליות ויסיים בתחושת ריקנות/פיספוס.
צריך שיהיו לנו מספר מפלגות המייצגות בגדול את כל הזרמים:
– הימניים קיצונים ("ארץ ישראל כולה שלנו…")
– ימין (ליכוד)
– ליברלים (קדימה על מגרעותיה)
– סוציאל דמוקראטית (מרץ)
ובנוסף, כתוצאה מהמצב הפוליטי בו אנו נמצאים, גם מפלגות ערביות.
יש לנו מפלגות דתיות שאסור היה להן להתקיים אבל זה כבר סיפור אחר.
מה כן !
עמי הולך להקים מפלגה אחרת. זה לא ישא כל פרי.
מה יש למפלגה נוספת לתרום בנוסף ל 4 הראשונות ?.
מפלגה נוספת תהיה זרם – פיצול- כילאיים של השתיים האחרונות. אבל זה, יש לנו כבר- זו מפלגת העבודה המסואבת לה הצבעתי. (דבר לא ישאר ממנה רק רסיסים).
מסקנתי מהנ"ל, וזה בקיצור נמרץ, כי יש צורך להצטרף לקדימה.
זו המפלגה, הזרם הליברלי/הגיוני שישקף את את דעת אלו המאמינים בגבולות 67 עם תיקונים, בשוק כלכלי אבל לא חופשי לחלוטין, במדינה חילונית המכירה בערכי הדת אבל לא נותנת להם להשתלט אלינו פוליטית.
הזרם הליברלי השפוי הוא זה האמור לבטא את דעת רובנו. אז מדוע להתפצל.
האם חוג חיפה יחבור לקדימה?
רמי
רמי האם היית כאן ב-3 שנים האחרונות?
גם אני הצבעתי קדימה בשביל "ההתכנסות" ומצאתי את עצמי שומר על מאחז מגרון למשך עשרה ימים במרץ 2007.
שנה אחרי ששמתי את הפתק של קדימה בקלפי שמרתי על מאחז אומלל שאפילו אותו לא הצליחו לפרק!
להצטרף למפלגת הבלילא-אפללו?
בכל אופן תומכי עמי יערקו אחריו גם למפלגת הבעת' הסורית (העיראקית לא הסכימה לשריין אותו), לשם מועדות פניו.
ליעקוב חייא –
כל הכבוד על הזיכרון. אני שכחתי את הסיפור על הצוללות.
למי שגם שכח:
באחד מהכנסים סיפר עמי כי בזמנו התקבלה החלטה שסתרה את דעתו. במקום לפרוש בזעם הוא בחר להישאר במקומו ולהשפיע.
לאחר שקיבל את הפיקוד על חיל הים, הוא ביצע את החלטתו המקורית.
מהסיפור הזה אנו למדים כי עמי הוא איש בעל סבלנות של איש קומנדו מיומן והוא במפלגת העבודה לא משנה מה – כי בסופו של דבר הוא ינהיג את המפלגה.
אני זוכר שבאמת מאוד התרשמתי מהסיפור והבנתי שעמי מכין את עצמו כאופוזיציה אמיתית לאהוד ברק.
ובמציאות: _____________________________________
יעקב – אתה טוען כי הוא מובל ע"י קומץ.
האם יכול להיות שכל החלטותיו של עמי מתקבלות ע"י יועצים פוליטיים שנאספו מן הגורן ומן היקב? אני מקווה שלא.
אינני יודע מה יותר משפיל מבחינתו, האם רימו אותו כדי שייקח את ההחלטות האומללות שלו בשנה וחצי האחרונות, או שהחליט אותן לגמרי לבד.
מה שבטוח, כעונש על הבגידה בעשרות אלפי תומכים ומתפקדים שעשו לילות כימים עבורו, אני מקווה שהוא לא יעבור את אחוז החסימה בבחירות הבאות וכמובן שלא יקבל שריון באף מקום ריאלי.
בברכה,
דודו מגן
אני פשוט לא מקבל את כל הטיעונים המגוחכים משהו של עמי !
בכלל, כמנין "האגרות השבועיות" שזכינו לקבל מנין הסיפורים. עשו לי אכלו לי שתו לי. לא מתאים.
עמי כככל שיהיה ראוי ורציני, לטעמי הוא לא מוצלח יותר מעוזי דיין או להבדיל, משה דיין, עזר ויצמן, או אפילו אריק שרון.
הוא מדבר על שיתוף והולך "לכוכבות של איש אחד"; לא לא עבד לגדולים ממנו לא יעבוד אצלו.
בכלל, הנהגה מדינית איננה הנהגה פילוסופית. עמי מתנהל כמי "שצודק בתוך בועה" מנותק לגמרי לגמרי מכל שנעה מסביב. הוא באמת חושב "שבמסגרת חדשה" מישהו יבחר בו, ברמת מסה קריטית של בוחרים ? זו הרי שטות מוחלטת.
ונניח שיהיו לו ולו שניים שלושה מנדטים, אז זו הבשורה ?
אני מצטער אבל יש כאן מעין עיורון למציאות.
חבל. הוא בהחלט היה סוג של תקווה -לפחות אצלי- בתוך מפלגת העבודה. פרישתו, השאירה את המפלגה בסחי הקמבינות של הפואדיזם שמחוניזם, שקרוב לוודאי יתפוצץ לכולם בפנים בחירות הקרובות.
כך או כך, עזיבתו מלמדת על היותו בוסר לרמת הנהגה לאומית במערכת ארגונית קיימת.
ניסיון להמציא את השיטה מחדש, לטעמי גדול עליו, ובטח ו במציאות הקימת. בשביל לשנות את הDNA של השיטה, צריך להביא לכאן את הדמות של גנדי (ההודי) מצוייד באמביצייה ויכולות של נפוליאון.
בפחות מזה מוטב היה שהיה כפתור " שחזור מערכת" ל- 1.10.08 עם מחיקת זיכרון טוטלית מהזגזוז האחרון. אחרון אמרנו ?….
בעיני החלטתו של עמי להיות במפלגת העבוה הייתה קצרת רואי ולא עיניינית. 'המפלגה שהקימה את המדינה' – תעשו לי טובה.. בואו נצטרף לפלמ"ח ונגמור עם זה.
והנה הפוסל במומו פוסל
בעודכם טוענים שעמי מזגזג גם אתם משנים נאמנות
מזו המכוונת לעמי אל הנסיך הבא
ומתי יקום מי מכם למציאות ויבין שהמלך הוא עירום
אלא שהמלך הוא מפלגת העבודה ולא אדם זה או אחר
אני לא חושב שעמי הוא המשיח
אבל אני בטוח שיש כאן הזדמנות חשובה
אינני מתפלא מהתוצאה האומללה
שאיראה לעמי כתוצאה מבחירתו להצטרף למפלגת העבודה.
הפליאה שלי הייתה דווקא מכך שהיו כאלו שטענו שהם מצליחים לשנות.
אין לי בעיה עם הרעיון האומר שתשנו את מפלגת העבודה (מעבר לכך שזה נראה לי בזבוז משאבים ולא ישים).
אבל אם אתם רוצים להיות רציניים אתם צריכים לשים
לרעיון הזה גבולות כלשהם. לא יתכן שמטרת העל של השמאל תהיה לשנות את מפלגת העבודה עד אין קץ..
נאמנות צריכה להיות לדרך ולאידיאות, כמו גם לתוצאות.
מכל הבחינות האלה עמי עשה את הבחירה המתבקשת.
נאמנות לא צריכה להיות לסמלים ואנשים – לפחות לא במסגרת הפוליטית.
מי שמזגז הם חברי המפלגה
החיים בהווה את תהילת העבר
המצביעים לפריימריס בעבודה ולקדימה בבחירות
המקווים שהמפלגה בא הם חברים תתרסק
מי שפיו, ליבו וידיו שווים
פועל ללא מניפולציות
אנחנו פשוט כלכך לא רגילים לזה
עד שזה נראה לנו כמו שחיתות
אמיר
השלמה/מילואים לדווח של נורית
כל דבריה קושט אמת, אך בנוסף –
1. בכנס במוצ"ש התברר שהכנס נולד על בסיס הפצרות כמה תומכים נאמנים, שאמרו לעמי איילון שעליו להסביר את החלטתו לעזוב, ובשום פנים לא – כמשתמע – כהתייעצות מכל סוג שהוא. ואמנם, עמי הציג את החלטתו ולפרוש מן העבודה והבהיר כמה פעמים שדעת המתכנסים לא תשפיע על החלטתו.
2. עמי הצהיר שהדעות שסייעו לו לגבש את ההחלטה הנחושה לעזוב את "העבודה" היו דעות משפחתו (הדגש על בנים וכלות), בעקבות הועידה האחרונה שבה בוזה, שבה שיקרו לו וכו'.
3. עמי הדגיש כי מרכיב חשוב בהפיכת החלטתו הקודמת (שהיתה -כזכור לכולנו – להתמודד שוב לאחר הכשלון הצפוי ולהנהיג מן האופוזיציה בעוד ? שנים) הוא גודל החוב שרובץ על מפלגת העבודה (לדבריו – כ 150 מליון עוד לפני התוספת מן הבחירות הקרובות).
4. עמי סבור שביכולתו למשוך אוכלוסיות גדולות שבלעדיו יימנעו מהצבעה. הדוגמא שלנגד עיניו היא מפלגת הגמלאים.
במשתמע, ולפי הבנתי שלי את דעתו של עמי איילון, עמי סבור שיש סיכוי שהוא יכול להיות המכריע את כף המאזניים בבחירות הקרובות, בתנאי שהוא יהיה המוביל ברשימה כל שהיא. זאת, כי הוא ימשוך את אלה שאחרת ימנעו בבחיאות או ימנעו מלהצביע.
במשתמע, לאחר הבחירות הוא כנראה יסכים לקבל את ה"עבודה " כנספח לרשימתו (כנראה "מימד" או רשימה דומה בה יוכל להיות גם מס.1, ואולי בו-זמנית גם מס. 2, באופוזיציה קונסטרוקטיבית לעצמו), אך רק תוך התכחשות לחובותיה של העבודה לספקיה. ואחר כך, אלוהים גדול. אולי במקום את הגב' לבני ירצו את מר עמי איילון כראש ממשלה, וכו' וכו'.
מידת הריאליזם שבמחשבתו של עמי איילון, מידת התבונה והקשר למציאות, הם עניין לכל אחד מאיתנו כשהוא לעצמו.
באשר לי, אני שוקל לפרסם מודעה, אולי ב e-bay בה אבקש
מועמדים למנהיג פוליטי, יכול להיות חדש אבל אפשר גם משומש במצב טוב. שתכונותיו: בעל חזות אטרקטיבית, ישר, פחות או יותר, בלי כתמים פליליים או מוסריים קשים בעברו, ונכון ממש לפעול בהתאם להשקפותיו הכוללות: אמונה ששליטה בעם אחר היא אסון סופני, שנחוץ לפעול מיידית להגדלת השוויון החברתי, להקטין את השפעת המונופולים הגדולים, לשפר רדיקלית את החינוך בישראל, לאפשר קיום פומבי לחילוניים, לקיים עדיפות צבאית קונבנציולית ושאינה כזו מול מצבור השכנים.
ערב נעים.
גיורא טלטש
דודו מגן היקר
מאוד קשה לשמוע על עמי אילון איש משכמו ומעלה דברים שכאלה מפיך,גם אם איכזב אותך.. יש תרבות דיבור. מספיק עם אלימות.
לידיעתך מפלגתך מפלגת העבודה שכחה מהו חוק ומהו סדר.שכחה מהי מילה,מהי הבטחה.
אם ראש מפלגתך היה לוקח את היד המושטת אין לי ספק שיחד ורק יחד הם היו מביאים לשינוי. לאהוד ברק יש אגו מעוות.
אני חושבת שאת כל הכעסים שלך אתה צריך להפנות לאהוד ברק וחבורתו – בוג'י,שמחון,פואד,כבל, לשאול אותם ל מ ה.
בשקט כשאף אחד לא שומע אומר לך הם פשוט מ פ ח ד י ם
כי עמי איש חזון ודרך ואיש של תקווה.
אני אמשיך לפעול ולעזור והשינוי המיוחל יגיע.
תודה דליה בונה
כפי שכתבתי – חסידים שוטים יש למנהיג בשפע. שיהנו.
בכל מקרה – אם הרעיון הוא לקבל את הצבעת ה"מחאה" של הצעירים, הרי שמקום זה כבר אבוד מבחינת עמי.
הוא לא חדש – הוא ישן, טחון, שרוף.
את המאמר של אטילה שומפלבי על עמי בYNET צריך להדפיס ולמסגר, או לחלופין לשלוח בתפוצה רחבה במהלך הבחירות.
לגבי המילים שנאמרו:
אין בכוונתי להתנצל על שום דבר. להיפך.
כמו כן אני מבקש מעמי בשם כל האנשים שפקדתי בשביל הפריימריס –
החזר בבקשה קולקטיבית את 90 השקלים ששולמו עבור כל אדם.
חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר – אתה את הבטחותיך הפרת. עכשיו תתחיל להחזיר את הכסף.
אגב – את העובדה שהוא משכמו ומעלה, אנחנו כבר יודעים.
אבל זה תקף כמח"י, כראש השב"כ.
מצטער, אבל כמדינאי, פוליטיקאי – הציון הוא 0 מאופס.
תרבות דיון? לא כשהאיש אומר אחרי ומשתין עלי מהמקפצה באותו זמן.
ומה הכי מצחיק? כפי שזה נראה כרגע, אהוד ברק הולך ליפול בבחירות ואחריו המפלגה הייתה נופלת כפרי בשל בידיו של עמי. בדיוק כפי שתיכנן כשדיבר איתנו על ריצת המרתון שלו.
עכשיו, אפילו במרצ לא רוצים אותו.
במפלגה שחוק וסדר הן רק מילים בעלמה,החוק לגבי פריימריז ו- 14 חודש יבוטל או ישונה מיד. כפי שנאמר יש חוק אך אין סדר.
מפלגת העבודה היום עם החבורה שבראשה מתנהלת כמו בעולם התחתון- חוקים קמים ונופלים לפי צרכי הרגע.
עמי אילון ועוד רבים אחרים לא מתאימים לפוליטיקה שכזו,ואותה בסבלנות,עם האמת שלנו,עם אהבת הארץ ולמען בנינו נעשה את השינוי .
מפלגה עם חובות עצומים שכלל לא מטפלים בחיסולם.איך יכולה מפלגה כזו לנהל כלכלת מדינה את כלכלתה היא לא מצליחה לנהל?
תודה בתקווה לימים טובים יותר
דליה
בואי נגיד שהרצפה עקומה ועמי ישר ונסגור עניין 🙂
דליה, בהצלחה ב(מחק את המיותר):
חד"ש\מימד\גמלאים\מרצ\קדימה\מפלגת פץ – למלחמה בבנקים.
לינק מומלץ לתומכי עמי:
ההצלחה תיהיה במקום בו אין שנאה ויש שיתוף. על זה חונכתי ולכן אני מחסידיו הנאורים של עמי אילון.